10 Απριλίου 2020
 
 
σελίδα υποδοχής
ταυτότητα
αρχείο υλικών
θέσεις - απόψεις
έμμισθοι συνεργάτες   και ασκούμενοι
εισηγήσεις ημερίδαςσυνδικαλιστική   επικαιρότητα
πολιτική επικαιρότητα
ημερολόγιο
σύνδεσμοι
επικοινωνίαΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε το μηνιαίο newsletter:
rss

συνδικαλιστική επικαιρότητα - Ιούνιος 2010

στείλτε αυτή τη σελίδα εκτύπωση

4 Ιουνίου 2010

εκτύπωση του άρθρου pdf
   Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πραξικοπήματος


 

            Με ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Δ. Παξινός, συνεπικουρούμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Θ. Μ. Λαμτζίδη και του Δ.Σ.Π. Στ. Μανουσάκη, κατήργησε κάθε έννοια δημοκρατίας. Ενώ η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας υπερψήφισε την πρόταση για πενθήμερη αποχή 7/6-11/6 και νέα σύγκληση της Ολομέλειας την 11η/6, το Προεδρείο ανακοίνωσε ότι αρνείται να συγκαλέσει στην ημερομηνία αυτή την Ολομέλεια, δηλώνοντας ότι «θα συγκληθεί εντός μηνός», προφανώς για να μην συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

            Το πραξικόπημα αυτό είχε προετοιμαστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθήνας που προκειμένου να σπάσει το ενιαίο μέτωπο των δικηγόρων της χώρας, είχε ψηφίσει ανεξάρτητα πρόταση για κυλιόμενες αποχές 7-8/6 και 16-17/6 (συνεχίζοντας την απαράδεκτη πολιτική να είναι ο μόνος σύλλογος ο Πρόεδρος του οποίου αρνείται να συγκαλέσει και σαμποτάρει κάθε διαδικασία σύγκλησης Γ.Σ . για να ακουστεί η φωνή των δικηγόρων της Αθήνας.

            Η πολιτική αυτή συστηματικά εμποδίζει κάθε μαζική διαδικασία που μπορεί να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παρέχει στήριξη και αποδέχεται τα μέτρα κυβέρνησης- Δ.Ν.Τ.- Ε.Ε.. Μέτρα που πλήττουν τους δικηγόρους -και ιδίως τα πιο αδύναμα στρώματα την δικηγορίας- μαζί με ολόκληρη την κοινωνία.

Δεν θα περάσει η προσπάθεια καταστολής της οργής και της διάθεσης για αγώνες της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων. Δεν θα περάσουν τα πραξικοπήματα. Άμεση υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας για νέα σύγκλησή της στις 11/6.

Καλούμε σε συγκέντρωση στα γραφεία του Δ.Σ.Α. την Παρασκευή 11/6 και ώρα 11:00

  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ